Riverdale Season 1 – Ревю

riverdale

Жанр: тийн драма
Година: 2017
Епизоди: 13
Времетраене на епизод: 40 минути

Един сериал, който успя да ме грабне от самото начало.

Здравейте! Как сте днес? Казах, че в най-скоро време ще направя ревю, но имах идеята то да е за книга, обаче не мога да не изкажа мнението си за този първи сезон от този невероятен сериал. От къде да започна? Ще го карам от самото начало. Още от първия епизод останах без дъх от всичко, което се случва в това малко градче на име Ривърдейл – градче, в което всеки се познава със всеки и след убийството на едно момче от местната гимназията, всеки е заподозрян.

Чудя се за няколко думи, които най-добре да опишат сериала: убийства, мистерия, любов, приятелства.

Герои:

Арчибалд „Арчи“ Андрюс

Родители: Фред Андрюс, Мери Андрюс

Момчето, в което е влюбена и главната ни героиня. Той е „типичният“ американски тинейджър. Той е центърът на любовен триъгълник (и понякога правоъгълник). Арчи се опитва да върши добро, но често се проваля.

Елизабет „Бети“ Купър

Родители: Харолд „Хал“ Купър, Алис Купър

„Момичето в съседство“, Бети обикновено е любезна и сладка, но също така се бори с „най-добрата си приятелка“, Вероника Лодж, за Арчи. Бети е човек, който иска добро за всеки, човек който е готов да направи всеки щастлив. Въпреки, че е само в гимназията, тя е и нашият „главен разследващ“.

Вероника Лодж

Родители: Хайрам Лодж, Хармаяни Лодж

Вероника се мести от Ню Йорк в Ривърдейл поради ареста на баща й и последвалото задържане. Тя се мъчи да намери истината зад лоялността и намеренията на баща си, тъй като се страхува какво ще стане, след като бъде освободен от затвора и се върне у дома с тях. Междувременно тя също се опитва да се превърне в един по-добър човек.

Нека остана до тук с героите ни, за да не ви спойлна нещо, без да искам. 🙂

Сюжет:

В града идва ново момиче, което се опитва да забрави миналото и да започне отначало, запознава се с главната ни героиня Бет – момиче, което е отличничката на гимназията, влюбена в своя съсед, момче от училищния отбор по футбол. След убийството на капитана на футболният отбор в града настава, как да кажа, суматоха. Всички се чудят какво е станало. Минава много време преди да се намери тялото на момчето, за което до този момент се смята, че се е удавило и тогава нещата започват лека по лека да си идват на мястото.


През тези първи 13 епизода, всичките ни герои претърпяват катарзис. Има много заподозрени, но само един виновен! Повярвайте ми и аз не очаквах да е той. Всеки път щом успявах да заподозра някой, той се оказваше грешният човек. Сериалът сам по себе си е много динамичен, гледа се с лекота и дори не усещаш кога е станало 4 часа през нощта и си на последния епизод. 😀 Има интриги, има игри на нерви, има всичко, което те кара просто да продължиш да гледаш, докато не стигнеш до края. Героите ни се влюбват, но да ви кажа не мислете, че сте разбрали още в първият епизод кой с кой ще е.

Трейлър:

Оценка:

Давам на сериала 8/10 звезди, които смятам че са напълно заслужени. Имаше неща, които ми липсват и неща, които можеше да са направени по-добре, но не може да имаме всичко нали?

Надявам се да съм успял да ви заинтригувам, въпреки разпиляното ми ревю. Изгледайте сериала, няма да съжалявате.

П.П. Очаквайте ревю на втория сезон до края на месеца!